COWORKING + E-HANDEL = TRUE?!

Många idag är bekanta med begreppet e-handel - för att förtydliga innebär det att ett företag eller konsument säljer, köper eller byter en produkt, tjänst eller information över internet. Just detta sätt att driva företag har boomat senaste åren, mycket tack vare möjligheten att nå ut till en stor mängd konsumenter oavsett tid på dygnet.

På DOSPACE samlas människor från olika bakgrunder och branscher - säljare, ekonomer, jurister, mäklare, systemutvecklare, grafiska designers, stora IT-bolag, frilansare och givetvis e-handelsbolag. Vi pratade med våra medlemmar på e-handelsbolagen Mavegant, The New Aero och Ridestore om hur det funkar för dem att ha sin arbetsplats hos oss.



Varför tror du DOSPSACE funkar bra för e-handelsföretag som er?

Dennis Warelius, DOSPACE Jönköping

“Man behöver inte nödvändigtvis ett eget lager eller kontor i direkt anslutning till detta idag utan andra tillhandahåller sådana tjänster, så man är inte så låst till en specifik plats.

Jag kan ju sitta var jag vill egentligen. Det beror såklart på hur stor man är men för mig och mitt bolag är DOSPACE en smidig lösning.” berättar Dennis Warelius som driver designstudion Mavegant där han designar och säljer posters med arenamotiv. 

“Att fråga kontorsgrannar om tjänster och tips känns självklart och man ger jobb till varandra.

Det blir nästan som att vi jobbar i samma företag.”




Alexander Florman, grundare och VD på The New Areo, som säljer sin egenutvecklade, energisparande fälg till Tesla-bilar i sin e-handel, lyfter fördelen med att kunna ta del av bonuskollegornas kompetens:

“Att ha företag på samma kontor som jobbar med webb, design och reklam och som man lär känna personligen är en helt annan sak än om man mailar, bokar möte, skickar uppföljningsmail med frågebatterier fram och tillbaka. Att fråga kontorsgrannar om tjänster och tips känns självklart och man ger jobb till varandra. Det blir nästan som att vi jobbar i samma företag.”





Jesper Parö, tekniskt ansvarig på Ridestore som säljer kläder för snösporter och streetwear, tipsar om möjligheten att rekrytera rätt kompetens genom remote work, och hur coworking då blir ett bra alternativ till arbetplats:

“Istället för att leta efter kompetens lokalt så letar man istället efter rätt kompetens där kompetensen finns, och då man jobbar med en icke “fysisk” produkt så finns det ingen egentlig anledning till att sitta på samma ställe. DOSPACE finns dessutom på flera ställen, så är man ett remotebolag i Sverige så kan man erbjuda siter till sin personal oberoende var de bor. Förhoppningsvis kommer även DOSPACE att bli större så att det skapas ännu fler möjligheter till fler siter.”

Han fortsätter: “Jag personligen tror inte heller att man som anställd gör sitt absolut bästa om man är inlåst på ett och samma ställe. Jag tror att man kan låsa upp en massa potential om man litar på sina anställda och öppnar upp för en remote livsstil och låter ens personal jobba när dom har flow. Det kan kännas läskigt i början men fokuserar man mer på resultat än antal arbetade timmar så brukar det lösa sig av sig självt. Detta är också något som underlättar när man sitter på DOSPACE, då känslan där är att man inte sitter inlåst utan på en plats med liv och rörelse där det händer saker”


Kort sagt ser våra medlemmar arbetandes på e-handelsföretag många olika fördelar som coworking möjliggör: att jobba från valfri plats, att kunna ta hjälp av andra medlemmar och att hitta rätt kompetens där kompetensen finns. 


Till sist, här kommer några tips från Dennis, Alexander och Jesper till andra E-handelsbolag som funderar på att flytta in på coworking:

1. “Först och främst att lita på personal och kollegor, sitter man inte på samma ställe ska man inte få panik och känna att man behöver övervaka arbetade timmar osv. Om man lyckas släppa det och istället fokuserar på resultat så tror jag att både individer och företag kommer att må bättre i längden. Nice vibes och frihet under ansvar är oftast något som får de flesta att frodas, så mitt tips är att om ni nu funderar på en flytt så ta inte med det old-fashion-träiga-kontors-tänket till er nya moderna setup.”, tipsar Jesper.

2. “Jag har inget specifikt för just e-handelsbolag egentligen. Jag flyttade hit efter att ha suttit och jobbat hemifrån, så försök snacka med folk och vara öppen. Men det kommer rätt naturligt när man är på en sån här plats, så man behöver inte vara superextrovert för att knyta kontakter här.” säger Dennis. 

3. Alexander uppmanar att prova på innan man bestämmer sig: “Testa en vecka och se hur det är. Jag fick testa gratis en tid och fick stort förtroende för konceptet.”  





Vi håller helt med - testa en vecka du också!

Kom in på en kaffe på någon av våra sex siter och kom igång du med.

Föregående
Föregående

Coworking, mervärden utöver kvadratmeter

Nästa
Nästa

What members think - Thomas Hedlund